Otvorené : od 09:00 do 18:00
Sobota od 09:00 - 12:00
Telefón
0903611788

IOS 15.2 Vám umožní na Iphonoch zobraziť ich servisnú históriu

dec 11, 2021 Apple

Chystaný iOS 15.2, ktorý na iPhony dorazí veľmi pravdepodobne už v priebehu budúceho týždňa, toho ponúkne skutočne požehnane. Pomerne zaujímavé je potom to, že okrem už skôr ohlásených noviniek doň Apple natlačil aj pár doteraz utajených, no napriek tomu extrémne zaujímavých vychytávok. Jednou z nich je aj „servisná kniha“ iPhonu.

Áno, čítate správne. Na iPhonoch sa konkrétne v sekcii Nastavenie – Všeobecné objaví podsekcia História dielov a služieb, ktorá bude obsahovať informácie o servisných zásahoch v danom telefóne. Dôležité je však dodať dve veci. Tou prvou je fakt, že sa sekcia na iPhone zobrazí len v prípade, že bol pri telefóne opravovaný diel, ktorý je zariadenie schopné rozpoznať a overiť jeho originalitu a zároveň je telefón dostatočne nový. Novinka totiž bude k dispozícii len u iPhonov XR/XS a novších, pričom u tých spolu s iPhonmi SE 2. generácie bude informovať len o vymenenej batérii. U iPhonov 11 a novších sa potom k batérii pridá aj displej av prípade iPhonov 12 a 13 potom bude okrem informácií o batérii a displeji k dispozícii aj informácie o fotoaparáte.

Čo sa týka informácií v nastavení, k dispozícii budú dve možnosti – konkrétne buď hláška „originálny diel Apple“, alebo „neznámy diel“. Druhá hláška sa na zariadení objaví, pokiaľ bude originálny diel nesprávne namontovaný, diel v zariadení bude neoriginálny, už bol použitý v inom zariadení či nefunguje správne. Vo výsledku teda bude mať používateľ o komponentoch vo svojom telefóne veľmi slušný prehľad, čo sa bude hodiť najmä pri nákupe iPhonov z druhej ruky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *